Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакета для України

Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакета для України

Укрінформ
Новий пакет військової допомоги від США включає щонайменше півтора десятка найменувань озброєнь і боєприпасів, які будуть відправлені в Україну негайно.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, передає Укрінформ.

«Сьогодні міністерство оборони оголосило про виділення додаткової допомоги для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Це вже 39-те надання озброєнь зі складів міністерства оборони для України від серпня 2021 року», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що до нового пакета військової підтримки увійдуть додаткові ракети для ЗРК Patriot, протиповітряні ракети AIM-7, системи ППО Avenger, зенітні комплекси Stinger, авіаційні ракети Zuni.

Читайте також: США готують пакет оборонної допомоги Україні на $300 мільйонів– ЗМІ

Крім того, в переліку - ракети для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, танкові боєприпаси калібру 105 мм, високоточні авіаційні боєприпаси, боєприпаси для БПЛА, протитанкові системи АТ-4.

Пентагон також передає ЗСУ понад 30 мільйонів патронів до стрілецької зброї, обладнання та системи для розмінування, підривні боєприпаси для усування перешкод, прилади нічного бачення, запчастини, генератори та інше польове обладнання.

Читайте також: Залужний і Міллі обговорили постачання Україні далекобійних снарядів

Загальна вартість нового пакета оборонної підтримки становить близько $300 мільйонів.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у середу анонсував виділення нового пакета військової підтримки Україні. В адміністрації президента США підкреслили, що Вашингтон і надалі підтримуватиме нашу країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-