У ЄС та Раді Європи засудили ракетні й дронові удари Росії по Україні

У ЄС та Раді Європи засудили ракетні й дронові удари Росії по Україні

Укрінформ
Безперервні атаки Росії на столицю України та інші мирні українські міста і селища, під час яких гине мирне населення, є цинічними й варварськими, вони є свідченням бажання Путіна продовжувати ескалацію та його повної неготовності до пошуку миру.

Про це у Брюсселі на брифінгу повідомив речник ЄС Пітер Стано, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом минулих 24-х годин Київ пережив три хвилі російських ракетних атак та атак дронів. Ці обстріли Києва, особливо у цьому місяці, означають, що столиця України зазнає обстрілів з боку Росії кожного другого дня, на додаток до невибіркових обстрілів та бомбардувань міст, селищ та поселень поблизу лінії фронту на сході країни», – зауважив речник.

Він нагадав, що атаки, які були здійснені протягом кількох минулих днів, вразили лікарню та житловий будинок, внаслідок чого загинули та отримали поранення мирні люди.

Читайте також: Ворог б'є по Києву, щоб помститися за свої невдачі на фронті - Повітряні сили

«Ці атаки демонструють ще раз, що Росія продовжує невибірково тероризувати українське мирне населення в цинічний та варварський спосіб. Ці атаки є чіткою відповіддю Путіна всім тим, хто прагнуть мирного процесу. Це показує, що путін не має серйозного наміру зупинити свою війну, та хоче продовжувати ескалацію (війни) проти українського народу», – додав Стано.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зауважив, що європейська сторона «взяла до уваги» повідомлення про ймовірну появу дронів над Москвою та прилеглими регіонами.

«Це не наша справа – коментувати такі події. Ми не знаємо про походження або деталі (події). Я можу лише повторити рішучий заклик Європейського Союзу до Росії не використовувати такий інцидент як привід для подальшої ескалації її злочинної агресії проти України», – сказав Стано.

Він також прокоментував вислів високого представника ЄС Жозепа Борреля в Каталонії щодо неготовності Путіна до переговорів та намір продовжувати війну проти України до перемоги, який, на думку журналістів, був викривлений під час перекладу англійською мовою.

Читайте також: Третя за добу атака на Київ: знищено понад 20 безпілотників, є поранені та загибла

«Я не думаю, що наша справа – робити лінгвістичний аналіз того, що високий представник ЄС сказав у Барселоні. Він говорив не раз і повторив це знову, що ми не бачимо жодних ознак, що Росія має бажання здійснити деескалацію. Ми говорили це вже багато разів: замість того, щоб зупинити цю жорстоку агресію, вивести війська з України та долучитися до серйозних мирних зусиль, Путін продовжує ескалацію, обстрілюючи українське мирне населення», – зауважив речник.

За його словами, Боррель говорив саме про це: що Путін не хоче говорити про мир, він хоче продовжувати війну до того часу, поки він «продовжує думати», що може добитися будь-яких значущих результатів своєї кампанії та злочинних дій проти України.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич також засудила російські ракетні удари по Україні. Про це вона написала у Твіттері.

«Рішуче засуджую постійні ракетні удари Росії по Україні: ці атаки, спрямовані проти цивільних, - неприйнятні і мають припинитися», – зауважила генсек.

Як повідомлялося, російські загарбники сьогодні вночі провели черговий, вже третій протягом доби, обстріл столиці України з використанням ракет та дронів. Внаслідок обстрілів в Україні протягом минулої доби загинули чотири людини, ще 34 – зазнали поранень.

Фото: Віталій Кличко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-