Перемога України змінить усю безпекову архітектуру у Європі – Кубілюс

Перемога України змінить усю безпекову архітектуру у Європі – Кубілюс

Укрінформ
Перемога України у розв’язаній Росією війні стане найважливішим чинником для майбутнього Європи та її архітектури безпеки.

Про це заявив член Європарламенту, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс під час 15-го щорічного Київського безпекового форуму, передає кореспондент Укрінформу.

"Українська перемога у війні, розв’язаній авторитарною Росією, – це стратегічне питання, яке може змінити усю безпекову структуру східної частини Європейського континенту та цілої Європи... Це найважливіший чинник для майбутнього нашого континенту та для повернення сталого миру на наш континент", - сказав політик.

На його переконання, цього можна досягнути "лише тоді, коли Україна не залишатиметься у "сірій зоні" – у разі, якщо Україна під час Вільнюського саміту буде запрошена до НАТО – і коли Україна стане справді успішною країною з інтеграцією до ЄС".

Читайте також: Путін тепер добре розуміє, як помилявся щодо «вигаданої України» – Кондоліза Райс

"Це принесе багато змін, зокрема, можливими є трансформації в Росії", - заявив євродепутат.

Як повідомляв Укрінформ, 25-26 травня проходить 15-й щорічний Київський безпековий форум "За нашу і вашу свободу / Fighting for NATO". Центральна тема Форуму – набуття членства України в НАТО. У Форумі беруть участь відомі міжнародні діячі, світові фахівці з міжнародних відносин і проблем безпеки, дипломати, журналісти і громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-