Путін тепер добре розуміє, як помилявся щодо «вигаданої України» – Кондоліза Райс

Путін тепер добре розуміє, як помилявся щодо «вигаданої України» – Кондоліза Райс

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін тепер вже дуже добре розуміє своє помилкове судження про Україну як "вигадану" та "несправжню" країну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила державний секретар США у 2005-2009 роках Кондоліза Райс у ході онлайн-звернення під час відкриття 15-го щорічного Київського безпекового форуму. 

"Я дуже вдячна Українському народу і хочу, щоб ви знали, що американці, і ця американка зокрема, хочуть висловити тверду солідарність з вами. Я захоплююся тим, що роблять Збройні сили України у боротьбі за свободу та суверенітет проти неспровокованої геноцидної війни Росії. Неймовірно, чим готові пожертвувати українці у боротьбі за свободу", - зазначила Райс на початку звернення.

Вона підкреслила, що зараз йде "боротьба не лише за свободу України, а й за свободу Європи та за свободу світової демократії". "Ми знаємо, що ви боретеся і за нас. І тому Сполучені Штати Америки будуть з вами у цій боротьбі", - запевнила ексдержсекретар.

Читайте також: ГУР: Путін і Пригожин очолюють список людей, яких хочуть ліквідувати українські спецслужби

Вона нагадала про те, що Бухарестський саміт НАТО у 2008 році мав змогу дати Україні та Грузії План дій щодо членства, відкривши дорогу до членства в НАТО. Однак того дня було прийнято рішення, "що цього не можна зробити попри те, що Сполучені Штати та президент Буш були впевнені, що час надати Україні ПДЧ настав". Проте у той день було зроблено "важливу заяву, що одного дня Україна стане членом НАТО", і Райс висловила переконання, що це відбудеться.

"Я також пам’ятаю огидний момент того дня, коли Володимир Путін назвав Україну вигаданою країною, коли він сказав, що Україна – несправжня. Зараз він вже розуміє – завдяки неймовірній вправності українського війська та неймовірній відданості українського народу, – що Україна є дуже справжньою, що є сильна національна ідея та ідентичність, які горять у серці кожного українця", - заявила колишній державний секретар США.

Читайте також: Путіну байдуже, скількох росіян він убʼє – Волкер

Вона підкреслила, що майбутнє України – "це у багатьох сенсах майбутнє Європи".

"І тому відновлення територіальної цілісності, покарання воєнних злочинців та відбудова України відбудеться з нашою допомогою та допомогою вільних народів усього світу. Адже коли Україна буде повністю відновлена, Європа буде більш мирною, і загалом світ буде більш мирним", - заявила вона. 

Як відомо, 25-26 травня проходить 15-й щорічний Київський безпековий форум "За нашу і вашу свободу / Fighting for NATO". Центральна тема Форуму – набуття членства України в НАТО. У Форумі беруть участь відомі міжнародні діячі, світові фахівці з міжнародних відносин і проблем безпеки, дипломати, журналісти і громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-