Стефанчук закликав парламент Швеції посприяти передачі Україні зброї

Стефанчук закликав парламент Швеції посприяти передачі Україні зброї

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук закликав парламентаріїв швецького Риксдагу посприяти у передачі Україні зброї.

Відповідний заклик він висловив під час виступу у парламенті Швеції, текст якого оприлюднила пресслужба Апарату ВР, передає Укрінформ.

«Росія живе тоталітарними догмами історичної помсти не лише за свої військові поразки у минулому, але й навіть за те, що хтось живе краще за неї», - зазначив спікер українського парламенту.

Він висловив думку, що під загрозою від дій держави-агресора не лише Україна та сусідні держави, але й ті, яким Росія «не може пробачити свою власну відсталість і тоталітарність».

Стефанчук переконаний, що ворог має одержати найрішучішу відсіч.

«Дайте нам ще більше гаубиць Archer, щоб закінчити цю війну нашою спільною перемогою! Дайте нам ваші Leopard, щоб викинути ворога за наші кордони. Дайте нам свої Gripen, щоб захистити небо над Україною», - додав спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з прем'єром Швеції - обговорили подальшу підтримку України

Окрім того, Голова Верховної Ради України закликав Швецію визнати Російську Федерацію державою-спонсором тероризму, а фінансовані нею приватні військові компанії — терористичними організаціями.

«Розраховуємо на голос шведського Риксдагу на користь визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму, а фінансовані нею приватні військові компанії на кшталт «Вагнер» — терористичними організаціями», – заявив Голова ВР.

Спікер українського парламенту зазначив, що Україна високо цінує участь Швеції у Core Group, у складі якої вже 37 держав, що спільно працюють для притягнення країни-агресора до міжнародно-правової відповідальності.

Стефанчук також закликав Швецію долучитися до підтримки та реалізації формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Стефанчук закликав Швецію передати Україні винищувачі Gripen

Водночас Голова Верховної Ради додав: «І ми, і ви прагнемо та готові стати членами Північноатлантичного Альянсу. Хочу, щоб ми об'єднали наші зусилля, відверто про це заявивши на весь світ. Нам нема, чого боятися — хай ворог боїться нашої єдності!».

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук здійснює робочий візит до скандинавських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-