Стефанчук закликав Швецію передати Україні винищувачі Gripen

Стефанчук закликав Швецію передати Україні винищувачі Gripen

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході робочого візиту до Швеції закликав розглянути можливість передачі Україні винищувачів Gripen.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами Стефанчука, найважливішим нині для України є продовження оборонної підтримки.

"Сьогодні один із головних меседжів до наших партнерів та союзників — це прохання надати Україні крила майбутньої перемоги", — наголосив він.

Так, у ході робочого візиту до Швеції Стефанчук зустрівся з державним секретарем Міністерства закордонних справ Яном Кнутссоном.

Під час зустрічі Голова ВР подякував Швеції за всебічну допомогу Україні, говорив про літаки четвертого покоління та винищувачі Gripen.

Також сторони обговорили шлях України до повноцінного членства у Європейському Союзі. Зокрема, Стефанчук поінформував держсекретаря про виконання відповідних рекомендацій Єврокомісії й нагадав, що Україна розраховує розпочати перемовини про повноцінне членство до кінця поточного року.

Голова ВР обговорив із Кнутссоном також притягнення Російської Федерації до відповідальності.

"Розраховую на подальшу ефективну взаємодію зі Швецією у коаліції Core Group задля створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України", — зазначив Стефанчук.

Читайте також: Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, члени делегації Комітету у закордонних справах Риксдагу Королівства Швеція після пережитої у Києві ракетої атаки росіян рекомендуватимуть своїм урядові і парламенту нові заходи на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-