Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

Укрінформ
Україні не обов’язково збивати повітряні цілі над територією Росії, достатньо мати засоби, які відіб’ють бажання російської авіації наближатися до кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання, як F-16 будуть протистояти РФ, не маючи можливості завдавати удари по території Росії.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

«Після відомих подій на півночі у противника впав запал атакувати керованими авіабомбами саме з північного напрямку. Щось їм заважає. Я вже пожартував, що це «брянський привид», і бояться вони, як колись боялись «київського привида». Те, що противник завдає ударів керованими авіабомбами, цілком вірно, не лише з російської території, але й з окупованих територій, а також, як бачимо, сьогоднішній приклад Су-35, – з акваторії Чорного моря. Це виклик серйозний, і з цим викликом могли б впоратись літаки F-16, які б знаходились в тому чи іншому регіоні на бойовому чергуванні. Навряд чи російські літаки наближувалися б до зони потенційного пуску керованих авіабомб, якби там чергувала пара чи більше літаків F-16. Наявність цих літаків у небі не дозволить росіянам наближатися. Не обов’язково збивати цілі над територією Росії, хоча дуже цього хочеться усім, превентивно там мають знаходитись засоби, які відіб’ють бажання російській авіації підлітати до наших кордонів», – наголосив Ігнат.

Читайте також: Ігнат: Коли будуть F-16, ми виграємо цю війну

Відповідаючи на запитання, чим саме українські захисники уразили вночі сучасний російський літак Су-35, Ігнат наголосив, що інформація про це уточнюється.

«Він зазнав «отріцатєльного» зльоту. Що сталося з цим літаком, як і з тими, що на півночі нещодавно, ну, уточнюється, будемо спостерігати і побачимо, що на це скажуть окупанти. Можливо, це російська кримська ППО», – припустив Ігнат.

Як раніше зазначалося, напередодні ЗМІ повідомили із посиланням на свої джерела про те, що Україна збила російський винищувач Су-35. У Повітряних силах ЗСУ заявили, що «обставини утилізації російського літака уточнюються».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-