Ігнат: Коли будуть F-16, ми виграємо цю війну

Ігнат: Коли будуть F-16, ми виграємо цю війну

Укрінформ
Коли Україна отримає винищувачі F-16, ці багатоцільові літаки зможуть перекривати нашу територію в тих районах, де немає комплексів ППО.

Про це речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів в ефірі Еспресо, передає Укрінформ.

"Коли будуть F-16, ми виграємо цю війну. Якщо ці літаки прийдуть в Україну, вони стануть на бойове чергування у різних регіонах на наших оперативних аеродромах. Ми наголошували нашим партнерам про необхідність для України F-16, бо не можемо ми тими засобами ППО, які існують ще з радянських часів, перекрити всю територію України… Лінія фронту, враховуючи Білорусь, Придністров'я та Чорноморське узбережжя - понад 2,5 тис. км. Відповідно, перекрити комплексами ППО, на жаль, не вдасться. Тому нам потрібен F-16, у якого є винищувальне прикриття, він також є частина ППО…Там, де немає ППО, буде працювати F-16", - пояснив Ігнат.

За його словами, радянські літаки МіГ та Су неспроможні сьогодні ефективно відпрацьовувати проти дронів-камікадзе, а також крилатих ракет. Натомість F-16 здатні якісно перехоплювати такі типи повітряних цілей.

Читайте також: «Коаліція винищувачів» украй важлива для порятунку тисяч життів цивільних - глава ОП

"З цим винищувачем у рази зросте ефективність застосування ракет HARM, керованих авіабомб JDAM тощо. F-16 допоможе нашим наземним військам швидко деокупувати українські території, бо буде завдавати удари по ворожих командних пунктах, військових угрупованнях, логістичних ланцюгах постачання. Так само ці винищувачі здатні навести порядок і на морі, маючи протикорабельні ракети", - наголосив речник командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден запевнив лідерів «Групи семи», що Сполучені Штати підтримають зусилля з підготовки українських пілотів на літаках західних зразків, включно з F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-