«Коаліція винищувачів» украй важлива для порятунку тисяч життів цивільних - глава ОП

«Коаліція винищувачів» украй важлива для порятунку тисяч життів цивільних - глава ОП

Укрінформ
Рішення різних країн підтримати міжнародну коаліцію винищувачів є вкрай важливим для порятунку тисяч життів цивільних українців та перемоги над безжальним російським агресором.

Про це в Телеграмі повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

Він відзначив, що вже зараз формується міжнародна коаліція для надання винищувачів Україні. Об’єднаними зусиллями українських пілотів готуватимуть, Повітряні Сили забезпечуватимуть літаками.

«Ми вдячні демократичним країнам, які допомагають захищати наше небо та наші міста від терористичних атак. Ми дякуємо Президенту США Джо Байдену за рішучість і лідерство, знову продемонстровані в ході нашої війни за незалежність», - написав Єрмак.

За його словами, рішення підтримати міжнародну коаліцію винищувачів вкрай важливе для порятунку тисяч життів цивільних та перемоги над безжальним агресором.

Читайте також: США підтримали «коаліцію винищувачів»: Зеленський вітає рішення Байдена

Керівник ОП також висловив вдячність раднику Президента США з нацбезпеки Джейку Саллівану: «Це була чудова командна робота».

Єрмак наголосив, що Україна цінує те, що вже зроблено для безпечного неба і отримання переваги в боротьбі з російськими терористами в повітрі.

Він нагадав, що раніше цього тижня прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, а також прем‘єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяли створити міжнародну коаліцію винищувачів для України. І вже зараз вона формується.

Читайте також: Данія готова навчати українських пілотів на F-16 - Стефанчук

«Також дякую за ваше лідерство. Щоб заснувати та розпочати, потрібно бути достатньо крутими. Команда Президента Володимира Зеленського працює. Ми досягнемо свого. В нашому небі не буде росіян. Не буде їх і на нашій землі», - резюмував Єрмак.

Як повідомлялося, глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Португалія приєдналася до авіаційної коаліції та готова тренувати українських пілотів і механіків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-