США підтримали «коаліцію винищувачів»: Зеленський вітає рішення Байдена

США підтримали «коаліцію винищувачів»: Зеленський вітає рішення Байдена

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав рішення США підтримати міжнародну коаліцію винищувачів.

Про це Зеленський написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Вітаю історичне рішення США та Президента Джо Байдена підтримати міжнародну коаліцію винищувачів. Це суттєво зміцнить нашу армію в небі. Розраховую обговорити практичну реалізацію цього рішення під час саміту #G7 у Хіросімі", - написав Президент.

Новину про те, що Сполучені Штати готові схвалити навчання українських пілотів на винищувачах F-16 вітають також Нідерланди разом із британськими, данськими та бельгійськими колегами.

Читайте також: Українським пілотам знадобиться до чотирьох місяців, щоб опанувати літаки F-16 – Ігнат

“Разом із моїми британськими, данськими та бельгійськими колегами ми вітаємо новину про те, що Сполучені Штати готові схвалити навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Умови будуть розроблені в найближчі тижні. Україна може розраховувати на непохитну підтримку Нідерландів та міжнародних партнерів”, - написав у Твіттері прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Джо Байден запевнив лідерів «Групи семи», що Сполучені Штати підтримають зусилля з підготовки українських пілотів на літаках західного зразку, включно з F-16.

Читайте також: Україна хоче отримати від союзників 40-50 винищувачів F-16 – радник Резнікова

За інформацією західних ЗМІ, раніше в американській адміністрації дали зрозуміти європейським союзникам, що США не перешкоджатимуть їм у постачанні винищувачів F-16 в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-