Єрмак обговорив формулу миру з радниками лідерів США, Британії, Франції та Німеччини

Єрмак обговорив формулу миру з радниками лідерів США, Британії, Франції та Німеччини

Укрінформ
У межах саміту G7 керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч з радниками з нацбезпеки та зовнішньополітичних питань лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Про це Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На G7 у Японії, вперше з часів повномасштабного вторгнення, зустрілись одночасно з радником Президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном, радником з нацбезпеки Прем‘єр-міністра Великої Британії Тімоті Барроу, а також з дипломатичними радниками Президента Франції Ізабель Дюмон та Еммануелем Бонном і зовнішньополітичним радником Канцлера Німеччини Єнсом Плетнером», - написав керівник ОП.

За його словами, учасники зустрічі обговорили формулу миру Президента Володимира Зеленського.

Єрмак відзначив, що сьогодні Україна озброєна натівською зброєю, яку надають союзники, США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та інші: «Наша армія вже фактично досягла стандартів НАТО і попереду - авіація. Маємо зробити переможний крок у війні та поставити крапку в безпекових питаннях».

Читайте також: «Коаліція винищувачів» украй важлива для порятунку тисяч життів цивільних - глава ОП

Керівник ОП також повідомив, що на зустрічі йшлося про безпеку і майбутнє Європи та Заходу разом з Україною.

«Зрозуміло, що нам потрібна перемога у війні, і вона буде. Але вже зараз ми будуємо моделі, які дозволять зробити світовий порядок та безпекову архітектуру міцнішою, і не допустити повторення такої агресії в майбутньому. Володимир Зеленський має чітке бачення такої безпекової архітектури», - наголосив Єрмак.

Як повідомлялося, Єрмак заявив, що Україна хоче убезпечити усі держави світу від агресії, перед якою постала сама, й намагається донести формулу миру до арабського світу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-