Україна намагається донести до арабських країн свою формулу миру - Єрмак

Україна намагається донести до арабських країн свою формулу миру - Єрмак

Укрінформ
Україна хоче убезпечити усі держави світу від агресії, перед якою постала сама, й намагається донести це до арабського світу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю телеканалу “Аль-Хадат” з Саудівської Аравії розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

“Україна прагне донести до країн арабського світу, як вона бачить закінчення цієї війни, як убезпечити держави світу від подібних агресій, і, зокрема, донести запропоновану Президентом Володимиром Зеленським формулу миру”, - йдеться у повідомленні на Телеграм-каналі Єрмака.

Зазначається, що “ця формула повністю ґрунтується на принципах міжнародного права та статуті ООН”. “Ми всіляко вітатимемо участь Саудівської Аравії та інших арабських країн у майбутньому саміті миру, на якому лідери з усього світу зможуть на базі формули миру Президента Зеленського знайти рішення, як закінчити цю війну в центрі Європи”, - стверджується у дописі.

Єрмак також звернув увагу, що “навіть за складних обставин Україна переймається глобальними проблемами, зокрема питанням світової продовольчої безпеки, розв’язанню якого сприяє ініціатива Президента Володимира Зеленського Grain Form Ukraine”.

Окрім цього, керівник Офісу президента України “відзначив роль Королівства у важливому обміні полоненими, завдяки якому вдалося звільнити велику кількість українських та іноземних громадян”. ”Україна вдячна за гуманітарну допомогу, отриману від країн арабського світу, зокрема від Саудівської Аравії, особливо тоді, коли рф кілька місяців намагалася ударами ракет та іранських дронів зруйнувати енергетичну інфраструктуру, залишити мільйони наших громадян без електроенергії, опалення та водопостачання в холодну пору року”, - йшлося в інтерв’ю.

Читайте також: Зеленський: Ми не маємо потрапити в оману, коли Росія почне говорити про мир

На сам кінець Єрмак наголосив, що “українська сторона готова спілкуватися з державами та лідерами, які висувають певні пропозиції щодо мирного врегулювання та завершення війни, проте не сприймає жодних переговорів із будь-якими компромісами, що стосуються нашої території та наших людей”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-