Зеленський: Ми не маємо потрапити в оману, коли Росія почне говорити про мир

Зеленський: Ми не маємо потрапити в оману, коли Росія почне говорити про мир

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський застерігає, що ми не маємо потрапити в оману, коли Росія почне говорити про мир, бо їй просто потрібен час для нових планів.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у зверненні до учасників другої конференції PISM Strategic Ark, йдеться у Телеграмі глави держави.

"Ми не маємо права потрапити в оману, коли Росія почне активно говорити про мир, говорити про дипломатію. Росію хвилює не закінчення кровопролиття, а закінчення грошей, ресурсів, щоб його продовжити", - заявив Президент.

За його словами, Росії потрібен не мир, а час для нових ракет, нового плану, нового нападу. "Це формула російської політики. Незмінна століттями", - зазначив він.

На переконання Зеленського, XXI століття має стати для цієї російської політики останнім, і механізми для втілення цього містить українська формула миру, гарантії безпеки, щоб подібне ніколи не повторилося.

"Щоб не повторилося 18 травня 1944 року. Геноцид кримськотатарського народу. Примусова депортація та втрата рідного дому на десятиліття. Все те, що сучасна Росія, називаючи себе правонаступниками й послідовниками тоталітарного режиму, повторила в Криму у 2014 році. І повторила через вісім років на Донбасі, у Маріуполі, у Херсоні", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Без повернення Криму не буде спокою в міжнародних відносинах

За його словами, непокаране зло завжди повертається, а тому без міжнародного трибуналу, притягнення до відповідальності всіх російських воєнних злочинців воно повернеться дуже скоро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-