Зеленський: Без повернення Криму не буде спокою в міжнародних відносинах

Зеленський: Без повернення Криму не буде спокою в міжнародних відносинах

Відео
Укрінформ
Україна продовжує боротьбу заради звільнення Криму від російської окупації, і все більше лідерів держав розуміють, що без повернення півострова Україні не буде повернення повноцінної сили міжнародному праву та спокою міжнародним відносинам.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський у виступі на заходах з нагоди Дня боротьби за права кримськотатарського народу та вшанування пам'яті жертв депортації кримських татар, повідомляє Укрінформ.

«Ми продовжуємо нашу роботу заради звільнення Криму, обов’язково буде його повноцінне повернення в державну систему Україну… Зараз усе більше і більше лідерів держав усвідомлюють, що без повернення Криму не буде повернення спокою міжнародним відносинам і повної сили міжнародному праву», - підкреслив глава держави.

Відео: ОП

Він розповів, що триває робота на рівні державних інституцій держави з підготовки до реінтеграції Криму, та проінформував, що підписав указ про затвердження складу Консультативної ради з питань деокупації півострова.

Також Президент запевнив, що Україна пам’ятає всіх, кого російській загарбники позбавили свободи, та працює заради їх звільнення.

Читайте також: Зеленський затвердив склад Консультативної ради з деокупації та реінтеграції Криму

«Я впевнений, що прийде час, коли ми всі разом зможемо 18 травня зустрітись з упевненістю, що в нашому Криму, у його квітучих садах, гостинних домах є життя, вільне життя, є теплі спогади бабусь і дідусів, усмішки дітей і немає єдиного – немає жодного сліду окупації. Так буде!», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 18 травня в Україні встановлено День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-