Голова місії України при НАТО: Не варто перебільшувати значення контрнаступу

Голова місії України при НАТО: Не варто перебільшувати значення контрнаступу

Укрінформ
Не варто покладати всі надії на один контрнаступ і перебільшувати його значення.

Про це голова місії України при НАТО Наталія Галібаренко сказала в інтерв’ю LTV, передає Укрінформ.

«Головна мета будь-якого контрнаступу – звільнити якнайбільше території. Але я також пояснювала тут, у штаб-квартирі НАТО, що ми не повинні покладати всі наші сподівання на один контрнаступ, перебільшувати його значення», - зазначила вона.

Галібаренко наголосила, що це складна ситуація й один контрнаступ не може визначити хід війни – «контрнаступів може бути кілька, і саме тому наша сторона не розкриває їх».

Читайте також: Росіяни ракетними обстрілами намагаються зірвати контрнаступ – Скібіцький

Також представниця України в Альянсі прокоментувала можливість переговорів із Росією, наголосивши, що навіть домовленості щодо зерна показують, що їй не можна довіряти, а найяскравішим прикладом відсутності юридичної сили гарантій з Росією, на думку Галібаренко, є війна проти України.

«Вони хотіли б нас знищити, а ми хочемо жити, тож я не бачу тут великого простору для маневру. Знову ж таки, враховуючи, що рано чи пізно будь-яка війна має бути завершена за столом переговорів, ми вважаємо, що ці переговори повинні відбуватися на умовах України, тому ми вперті і намагаємося зробити все можливе, щоб звільнити якнайбільше території», - зазначила дипломатка.

Читайте також: Столтенберг спростував заяви про контрнаступ як «останній шанс» для України

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Президент Володимир Зеленський сказав, що Україна буде готова розпочати контрнаступ після завершення поставок озброєння та за сприятливих погодних умов.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-