Росіяни ракетними обстрілами намагаються зірвати контрнаступ – Скібіцький

Росіяни ракетними обстрілами намагаються зірвати контрнаступ – Скібіцький

Укрінформ
Російські загарбники намагаються ракетними обстрілами України зірвати плани та підготовку до активних військових дій протягом весняно-літньої кампанії.

Як передає Укрінформ, про це заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив у коментарі виданню РБК-Україна.

При цьому, за його словами, інтенсивні удари відбуваються як по лінії фронту, так і по решті території України.

"Раніше їм не вдалося покласти нашу енергетичну систему, і зараз у них зовсім інші пріоритети - це зірвати наші плани та підготовку до активних дій протягом весняно-літньої кампанії", - зазначив Скібіцький.

Читайте також: Росіяни за добу атакували 10 регіонів України - зведення ОВА

За його словами, ракетами російська армія намагається вразити скупчення озброєння та військові об'єкти.

"Стосовно ракетного озброєння - на теперішній час його росіяни застосовують по наших пунктах управління (центрах прийняття рішень), шляхах постачання та пунктах зосередження боєприпасів, техніки, по місцях зберігання палива, а також районах зосередження військ. Окрему увагу противник почав приділяти районам розміщення наших засобів ППО", - заявив Скібіцький.

Читайте також: Столтенберг спростував заяви про контрнаступ як «останній шанс» для України

Крім того, на лінії фронту росіяни активно застосовують авіаційний компонент. За словами представника ГУР, щодня оперативно-тактична авіація використовує близько 20-25 авіаційних бомб КАБ-500 для ударів на лінії фронту та по прифронтових територіях.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов раніше заявив, що в цілому по всій лінії фронту Росія переходить до оборони, і у неї наразі немає можливостей для повторення масштабних наступальних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-