На півночі ворожі ДРГ намагаються промацувати український кордон - Юсов

На півночі ворожі ДРГ намагаються промацувати український кордон - Юсов

Єдині новини
Укрінформ
На півночі України ворожі диверсійно-розвідувальні групи намагаються промацувати кордон.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити у цілому, то по всій лінії фронту ворог переходить до оборони. І якщо на повторення масштабних наступальних дій у них можливостей, ресурсів і резервів зараз належних немає, то до оборони вони готувалися. І це – серйозний фактор, який, безумовно, враховує українське командування для підготовки і реалізації деокупації українських територій», – уточнив він.

Читайте також: У ГУР є інформація про проблеми зі здоров’ям у лукашенка

Відповідаючи на запитання про те, що за два тижні травня рф випустила по Україні близько 150 ударних дронів, представник ГУР заявив, що росіяни зараз активно шукають засоби компенсації. «Тобто у росії справді скрутна ситуація, і враховуючи санкції та обмежені можливості власного ВПК, (вони – ред.) шукають (необхідні ресурси – ред.) по всьому світу. Поки що не дуже вдається. Власне, ті ж «Шахеди», іранські дрони – це один з небагатьох системних здобутків окупантів по залученню іноземних ресурсів. Але, звичайно, (росіяни – ред.) будуть пробувати (щось знайти – ред.)», – поінформував Юсов.

Він сказав, що якщо говорити про якісь компенсаторні механізми по «Шахедах», то видно, що зараз активно використовуються, зокрема, ті самі баражуючі боєприпаси і боєприпаси з системами GPS-навігації тощо.

За його словами, якщо говорити про окремі запаси ракет «С-300», то у росіян є достатньо великі запаси, які можуть тривалий час завдавати шкоди і ураження Україні, особливо прикордонним, прифронтовим територіям, що і відбувається останнім часом.

Читайте також: У ГУР прокоментували падіння літаків та гелікоптерів у росії: можливо, палили льотчики

Представник ГУР Міноборони заявив, що можливості для завдання масованих ракетних ударів із високою інтенсивністю у ворога зараз менші, ніж це було взимку.

«Так, енергетичний бліцкриг провалився, зима закінчилася, і зараз основні цілі – це вже не енергетичні об’єкти насамперед, а все, що пов’язано зі спробами ворога зірвати продовження звільнення українських територій Силами безпеки і оборони», – уточнив Юсов.

Окремо він зазначив, що ворог буде враховувати постачання будь-яких нових видів озброєння Україні для базування і дислокації власних сил у тому числі.

Читайте також: У росії з’являються групи активістів, готові до збройного опору режиму – Юсов

Своєю чергою, представник ГУР заявив, що, зокрема, на півночі ворожі ДРГ намагаються промацувати наш кордон.

За його словами, росіяни комбінують засоби і сили. «І, безумовно, українські сили безпеки і оборони аналізують це і належним чином враховують для реалізації своїх подальших планів зі звільнення окупованих територій і захисту українського кордону», – поінформував Юсов.

Як повідомлялося, 27 квітня у Нацгвардії заявили, що росія перейшла до оборони на Запорізькому і Херсонському напрямках.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-