Японія і Франція посилюватимуть санкції проти РФ і підтримку України

Японія і Франція посилюватимуть санкції проти РФ і підтримку України

Заява
Укрінформ
Японія і Франція рішуче налаштовані посилювати санкції проти Росії та підтримувати Україну до відновлення її суверенітету й територіальної цілісності.

Про це прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда і президент Франції Еммануель Макрон заявили під час зустрічі перед початком саміту «Групи семи», передає кореспондент Укрінформу з посиланням на повідомлення японського головування в G7.

«Лідери двох країн підтвердили продовження і посилення жорстких санкцій проти Росії та рішучу підтримку України. Обидва лідери також погодилися, що вони підтримають рішення саміту надіслати сигнал міжнародній спільноті про рішучість G7 підтримувати вільний і відкритий міжнародний порядок, що заснований на верховенстві права, та продемонструють непохитну солідарність з Україною на саміті G7 у Хіросімі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЄС у Хіросімі підтвердить підтримку української формули миру - Мішель

Лідери двох держав також обмінялися думками стосовно ситуації у Східній Азії та підтвердили продовження тісної координації у вирішенні питань, пов’язаних із Китаєм, та у відносинах із Північною Кореєю, включно з ядерними та ракетними питаннями, а також проблемою викрадень громадян Японії північнокорейськими спецслужбами.

Як повідомляв Укрінформ, в Японії у місті Хіросіма сьогодні розпочинається 49-й саміт лідерів «Групи семи» - високорозвинених країн світу. До G7входять Велика Британія, Канада, Німеччина, Франція, Сполучені Штати і Японія та Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-