Україна сподівається, що затримання Князєва не вплине на політичний календар відносин з ЄС

Україна сподівається, що затримання Князєва не вплине на політичний календар відносин з ЄС

Укрінформ
Україна сподівається, що затримання на хабарі Голови Верховного Суду Всеволода Князєва напередодні весняної оцінки політичних реформ у країні не вплине на політичний календар відносин з Європейським Союзом.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що у випадках, коли йдеться про затримання або навіть судовий розгляд, міжнародні партнери не висловлюють якоїсь прямої реакції, тому що це питання правосуддя.

«Але, безумовно, ми всі і міжнародні партнери шоковані цією ситуацією, оскільки це найбільш гучне затримання безпосередньо при отриманні хабаря у величезному обсязі найвищою посадовою особою в судовій гілці влади», - зазначила Стефанішина.

Вона зауважила, що затримання Голови Верховного Суду Всеволода Князєва має велике значення напередодні весняної оцінки політичних реформ в Україні.

Читайте також: ВАКС визнав законним затримання Князєва

«Зі свого боку ми розуміємо, що процес переслідування і притягнення до відповідальності корупціонерів не має жодним чином вписуватися у політичний алгоритм дій – це безпосередній результат слідчого процесу. Це також показує, що антикорупційні інституції діють. Але ми говоримо саме про Верховний Суд, який був еталоном судової системи», - зазначила віцепрем’єрка.

Вона звернула увагу на те, що Верховний Суд – одна з найбільших судових інституцій, у складі якої нині працюють 178 суддів, тому недоброчесність Голови Верховного Суду не має кидати тінь на всю інституцію.

«Ми сподіваємося, що відбудеться належний судовий розгляд, і це не вплине на політичний календар відносин (України – ред.) з Європейським Союзом», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Україна синхронізувала з Веймарським трикутником політичний календар інтеграції в ЄС

Як повідомлялося, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали Голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол.

16 травня 2023 року під час пленуму Верховного Суду 140 суддів підтримали висловлення недовіри чинному Голові ВС Всеволоду Князєву. Судді також ухвалили постанову пленуму ВС про припинення повноважень Голови ВС Князєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-