Дуда обговорить зі Столтенбергом падіння ракети під Бидгощем

Дуда обговорить зі Столтенбергом падіння ракети під Бидгощем

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда обговорить у понеділок з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом падіння, ймовірно російської ракети X-55, під містом Бидгощ.

Про це в ефірі RMF.FM заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

“Безумовно, здійснюватимуться дипломатичні кроки і на західному напрямку: сьогодні президент спілкуватиметься з генсеком НАТО. Ми також контактуємо з нашими американськими союзниками, будемо говорити про цю ситуацію”, - зазначив Пшидач.

Водночас, він зауважив, що Польща також діятиме дипломатично і у східному напрямку, якщо буде остаточно підтверджено звідки прилетіла ракета і як вона опинилася на території країни, яка не бере участі у воєнних діях.

Cвоєю чергою глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив в понеділок, що такі випадки трапляються в усій Європі, зокрема і в місцях, розташованих далека від лінії фронту в Україні. Він зазначив, що Польща перебуває в цьому питанні у контакті з іншими союзниками по НАТО і “реагуватиме на це таким чином, як на це треба відповідати в таких випадках”.

Читайте також: Дуда: Багато вказує на те, що біля Бидгоща могла впасти ракета

Як повідомлялося, за інформацією RMF.FM, експерти технічного інституту Повітряних сил Польщі попередньо підтвердили, що у лісі поблизу міста Бидгощ наприкінці квітня виявлено російську ракету X-55.

Командувач Оперативного командування видів збройних сил Польщі генерал Томаш Пьотровський наприкінці квітня заявляв, що виявлений об’єкт можна пов’язати з тим, “що відбувалося у повітряному просторі 16 грудня”, коли росія здійснювала черговий масований обстріл України, випустивши 76 ракет.

За інформацією видання Onet, однією з головних версій слідства є падіння ракети X-55, випущеної торік 16 грудня з російського літака, який перебував у повітряному просторі білорусі.

За інформацією ЗМІ, тоді польські сили ППО відстежували об'єкт, який порушив повітряний простір країни, але він зник з радарів. Міністр Блащак напередодні підтвердив, що українська сторона тоді інформувала польську про об'єкт, ймовірно, ракету, яка рухається в бік Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-