Стефанішина розраховує на політичне рішення щодо членства України в НАТО на саміті у Вільнюсі

Стефанішина розраховує на політичне рішення щодо членства України в НАТО на саміті у Вільнюсі

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розраховує на ухвалення політичного рішення про членство України в НАТО на липневому саміті Альянсу у Вільнюсі.

Про це Стефанішина сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Я впевнена на сто відсотків, що у союзників немає шансу не запросити Україну (в НАТО – ред.) або не визначити алгоритм приєднання України до Альянсу. В якій формі це відбудеться, ми ще перебуваємо в діалозі, в дискусіях із союзниками. Ясності немає, але однозначно політичне рішення буде мати місце.

Ми очікуємо, що буквально через тиждень відбудеться засідання Парламентської асамблеї НАТО, на якій парламентарі країн-союзників визначаться зі своєю позицією», - сказала віцепрем’єрка.

У цьому контексті вона відзначила, що парламенти Литви і Польщі вже зайняли чітку позицію щодо членства України в Альянсі.

«Дискусії тривають, але очевидним також є те, що сьогодні ми не говоримо про План дій щодо членства або будь-які проміжні етапи. Як я вже зазначала, фактично Україна є «золотим стандартом» НАТО сьогодні, і ми говоримо виключно про політичне рішення. Я не бачу жодних обмежень для того, щоб саме політичне рішення було ухвалено у Вільнюсі», - акцентувала урядовиця.

Читайте також: Військовий комітет НАТО підтвердив непохитну підтримку України

Як повідомлялося, Сенат (верхня палата парламенту) Польщі у четвер ухвалив резолюцію, в якій підтримав членство України в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-