Корнієнко обговорив із віцеспікером Сеймасу Литви євроатлантичну інтеграцію України

Корнієнко обговорив із віцеспікером Сеймасу Литви євроатлантичну інтеграцію України

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко обговорив із віцеспікером Сеймасу Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом євроатлантичну інтеграцію України.

Про це перший віцеспікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перебуваю із робочим візитом у Литві. Зустрівся з віцеспікером Сеймасу Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом — обговорили євроатлантичну інтеграцію України, зокрема рух до НАТО», – поінформував він.

Корнієнко наголосив на необхідності ухвалення резолюції на підтримку України під час Парламентської асамблеї НАТО, важливості створення конкретного алгоритму руху до Північноатлантичного Альянсу, а також необхідності забезпечення гарантій безпеки за результатами рішень вільнюського саміту.

Читайте також: На саміті НАТО Україна розраховує отримати чіткі часові рамки щодо членства - Стефанчук

«На шляху до членства в Організації Північноатлантичного договору перед нами постає багато викликів, які пов’язані з переходами на відповідні стандарти», – зауважив перший заступник Голови ВР, підкресливши, що український парламент готовий до викликів щодо імплементації стандартів НАТО в національне законодавство.

Корнієнко подякував Литві за рішучу підтримку України на шляху до НАТО, окреслену в резолюції від 6 квітня, яка закликає союзників визнати необхідність запросити Україну до членства на саміті Альянсу у Вільнюсі.

Читайте також: Столтенберг окреслив військові пріоритети НАТО до саміту у Вільнюсі

«Для нас дуже цінна стійка позиція Сеймасу та його провідна міжнародна роль у підтримці України!», – підсумував він.

Як повідомлялось, 10-12 травня перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у столиці Литовської Республіки – Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-