Зеленський очолив саміт основної групи зі створення спецтрибуналу з 37 учасниками

Зеленський очолив саміт основної групи зі створення спецтрибуналу з 37 учасниками

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів саміт основної групи, що працює над створенням Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. В її складі вже 37 учасників.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері, передає Укрінформ.

«Сьогодні Зеленський очолив важливий саміт основної групи Спеціального трибуналу, ініційований МЗС України. 37 учасників підтвердили свою рішучість притягнути до відповідальності вище керівництво росії за злочин агресії проти України. Спеціальний трибунал забезпечить справедливість», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Зеленський: Україна працюватиме над створенням окремого міжнародного трибуналу, а не гібридного

У свою чергу МЗС України поінформувало, що всі учасники одноголосно підтвердили підтримку притягнення вищого політичного та військового керівництва росії до відповідальності за розв’язання агресивної війни проти України.

«Країни Коаліції переконані, що російська агресія загрожує не лише Україні, але й миру, безпеці та демократії загалом. Ініціатори небачених з часів Другої світової війни звірств, першопричиною яких є злочин агресії, мають бути покарані шляхом створення незалежного механізму правосуддя», - підкреслило МЗС.

За підсумками Саміту держави Коаліції ухвалили спільну заяву, у якій підтримали створення незалежного механізму правосуддя, Спеціального трибуналу та наголосили на важливості подальшої роботи.

Читайте також: Україна готує важливі кроки по створенню трибуналу щодо злочину російської агресії

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-