У Нюрнберзі опублікували декларацію про злочин агресії рф в Україні

У Нюрнберзі опублікували декларацію про злочин агресії рф в Україні

Укрінформ
Міжнародна академія Нюрнберзьких принципів опублікувала декларацію про злочин агресії, в якій закликала світ підтримати створення трибуналу для переслідування злочинів агресії, скоєних на території України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Нюрнберзьку академію.

“Міжнародна академія Нюрнберзьких принципів закликає підтримувати міжнародний правопорядок і наполягає на дотриманні обіцянок, даних у Нюрнберзі в 1945-46 роках. Після консультацій з експертами Міжнародна академія Нюрнберзьких принципів закликає у своїй Нюрнберзькій декларації щодо злочину агресії імплементувати Нюрнберзькі принципи скрізь у будь-який час і, зокрема, зараз щодо України”, - заявив Зафферлінг.

Читайте також: путін повинен постати перед міжнародним трибуналом - австрійський депутат

У декларації згадано процес над нацистськими злочинцями, а принципи трибуналу пропонується застосувати щодо злочинів росії в Україні. Також у ній закликають створити трибунал для судового переслідування за злочини в Україн та розширити повноваження Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Читайте також: До групи зі створення спецтрибуналу для рф вже приєдналися 36 країн

Нещодавно у західних ЗМІ з'явилася інформація, що Захід, нібито, розглядає як найбільш реалістичний варіант гібридного трибуналу для притягнення до відповідальності рф. Цей трибунал може поєднати юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права.

Україна ж виступає за міжнародну, а не гібридну модель трибуналу, який дасть змогу винести вирок керівництву росії за злочин агресії від імені всього цивілізованого світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-