Урсула фон дер Ляєн у День Європи відвідає Київ

Урсула фон дер Ляєн у День Європи відвідає Київ

Укрінформ
У Європейській комісії привітали заяву України щодо відзначення 9 травня Дня Європи та підтвердили, що завтра президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн здійснить візит до Києва.

Про це на брифінгу заявив речник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завтра президентка (Єврокомісії – ред.) буде в Києві, де зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським та підтвердить непохитну підтримку України з боку ЄС. Цей візит відбудеться в День Європи. У цьому контексті ми щиро вітаємо заяву Президента Зеленського, що 9 травня віднині буде відзначатися як День Європи і в Україні», - сказав речник.

Він також зауважив, що наступної неділі очільниця ЄК у німецькому місті Аахені виступить із промовою з нагоди присудження міжнародної премії «Шарлемань 2023» Володимиру Зеленському та народу України.

За словами Мамера, візит фон дер Ляєн в Україну буде зосереджений на всіх вимірах відносин між ЄС і Україною, зокрема у контексті процесу розширення ЄС. Водночас на цьому етапі Єврокомісія не має наміру надавати деталі щодо оцінки прогресу України на цьому шляху, оскільки висновки має робити Рада ЄС.

Читайте також: Фон дер Ляєн зустрілася зі Шмигалем у Лондоні: говорили про відновлення України

«Як ви розумієте, з міркувань безпеки ми будемо дуже стриманими щодо деталей цього візиту», - зауважив речник.

Він підтвердив, що Єврокомісія передала 11-й пакет санкцій ЄС проти росії на розгляд країн-членів, який зосереджений на імплементації обмежувальних заходів, що були вжиті проти росії, їх ефективності та запобіганні їх обходу за рахунок експорту з третіх країн.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-