Україна поглиблює співпрацю з Бахрейном та країнами Затоки - МЗС

Україна поглиблює співпрацю з Бахрейном та країнами Затоки - МЗС

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся у Києві з міністром закордонних справ Королівства Бахрейн, доктором Абдуллатифом Аз-Заяні, який перебував в Україні з першим в історії двосторонніх відносин візитом.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

Як зазначається в повідомленні, співрозмовники обговорили питання продовольчої безпеки та участь Бахрейну у відновленні України. Глава МЗС України запросив Бахрейн взяти участь у міжнародній конференції «Ukraine Recovery Conference», яка відбудеться у червні цього року у Лондоні.

“Ми мали дуже глибоку, ґрунтовну та відверту розмову, вперше в історії наших відносин. Ми домовилися не лише інтенсифікувати двосторонні відносини, але й відносини між Україною та країнами Затоки, зокрема у форматі Ради співробітництва арабських держав Затоки”, - заявив Кулеба.

Він зазначив, що Україна та Бахрейн працюють над активізацією контактів бізнесу.

Глава МЗС України поінформував свого колегу про ситуацію на фронті та детально ознайомив його із Формулою миру Президента Зеленського. Міністр запросив бахрейнську сторону взяти активну участь у її втіленні, поінформували в зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Кулеба обговорив глобальну продовольчу безпеку з главою МЗС Бахрейну

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прийняв міністра закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатіфа бін Рашида Аз-Заяні, який прибув із візитом в Україну.

Це перший візит очільника зовнішньополітичного відомства Бахрейну в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між країнами у липні 1992 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-