В Україну вперше з візитом прибув глава МЗС Бахрейну

В Україну вперше з візитом прибув глава МЗС Бахрейну

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прийняв міністра закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатіфа бін Рашида Аз-Заяні, який прибув із візитом в Україну.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Зеленський відзначив, що це перший візит очільника зовнішньополітичного відомства Бахрейну в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між країнами у липні 1992 року.

«Це важливий сигнал про взаємодію та підтримку між нашими державами», - сказав Президент.

Він подякував Королівству Бахрейн за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України на тлі протистояння повномасштабній російській агресії, що, за його словами, було неодноразово засвідчено під час голосувань за відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

Глава держави також зауважив, що дуже важливою є гуманітарна допомога з боку Бахрейну для українців.

«Тому що наша боротьба відбувається не лише на фронті – наші люди, наше суспільство також перебувають на полі бою. Їхня праця допомагає нашій армії деокуповувати нашу територію», - підкреслив Зеленський.

Президент також висловив переконання, що Україна обов’язково переможе, адже вона бореться проти агресії і захищає свої домівки та свої родини.

Глава держави акцентував, що Україна прагне миру, і саме тому він запропонував міжнародній спільноті українську формулу миру.

«І ми будемо вдячні всім державам, які дійсно хочуть допомогти Україні досягти миру», – зазначив Президент.

Зеленський запросив Бахрейн узяти участь у започаткованому відповідному дипломатичному процесі, зокрема долучитись до реалізації окремих пунктів формули та взяти участь у майбутньому Саміті миру.

Читайте також: Кулеба обговорив глобальну продовольчу безпеку з главою МЗС Бахрейну

Президент звернув особливу увагу голови МЗС Бахрейну на проблему примусової депортації українських дітей до росії та пошуку шляхів їх повернення на батьківщину і до своїх родин.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо участі Королівства Бахрейн у повоєнному відновленні України, а також долучення до перспективних проєктів співпраці в гуманітарній та економічній площині.

Зеленський наголосив на питанні розмінування значних площ української території, забруднених внаслідок бойових дій, та практичних потребах у необхідній техніці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-