Роботу делегації росії в ПАЧЕС заблоковано — депутатка ВР

Роботу делегації росії в ПАЧЕС заблоковано — депутатка ВР

Укрінформ
Напередодні делегація Верховної Ради відстояла інтереси Української держави в Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва в Анкарі.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР, передає Укрінформ.

«Через специфіку деяких дружніх до агресора країн, досягати результату складно, але нашій делегації вдалося відстояти інтереси України щодо повного блокування роботи російської федерації на міжнародній арені в Чорному морі», – зазначила очільниця української делегації, народна депутатка Анна Пуртова.

Фото: Верховна Рада
Фото: Верховна Рада

Перший день роботи Генеральної асамблеї ПАЧЕС у Анкарі вона назвала дуже активним.

Зокрема, під час виступу російської представниці українська делегація підняла три прапори України, передані від військових, як символ звитяги українських воїнів.

Окрім того, повідомляється, що не було підтверджено дев’ятьох членів від російської федерації, тому вони не мають права брати участі у будь-яких голосуваннях і впливати на рішення організації.

Читайте також: Ціни на пшеницю різко зросли на тлі ескалації напруженості у Чорному морі

Також зазначається, що росіянин, який ішов на позицію заступника генерального секретаря, завдяки голосуванню дружніх до України країн «відправився вслід за кораблем».

«Ми розуміємо важливість кожного голосування, але через специфіку деяких дружніх до країни-агресора країн отримувати результат складно, проте наша сильна та патріотична команда з дев’яти депутатів декілька місяців до цього співпрацювала із членами Асамблеї, послами кожної країни окремо», — додала Пуртова.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня українська делегація влаштувала протест проти російської делегації на сесії Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва.

В Анкарі тривє 61-а сесія ПАЧЕС, в якій бере участь група народних депутатів Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-