Зеленський у Гаазі зустрівся із президентом Міжнародного кримінального суду

Зеленський у Гаазі зустрівся із президентом Міжнародного кримінального суду

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з президентом Міжнародного кримінального суду (МКС) Пьотром Хофманскі та секретарем суду Освальдо Завалою Агілером питання притягнення російських злочинців до відповідальності за скоєне проти українців.

Про це йшлося на зустрічі в Гаазі, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський у Гаазі зустрівся із президентом Міжнародного кримінального суду / Фото: Офіс Президента

«Для нас результат – це виключно конкретні вироки всім російським воєнним злочинцям, включно з найвищим керівництвом країни-агресора», - сказав Зеленський, наголосивши, що притягнення до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах проти людяності та геноциді українського народу є принциповим для України.

Відео: ОП

Президент високо оцінив роботу МКС у цьому напрямі, зокрема відзначивши важливість ухваленого рішення про видачу ордерів на арешт президента й уповноваженого з прав дитини держави-агресора за звинуваченням у депортації українських дітей.

«Ці злочини потребують особливої, першочергової уваги. Маємо посилити тиск на росію, щоб припинити масові депортації, й створити універсальний механізм для захисту дітей», - підкреслив глава держави.

Зеленський «особливо відзначив» і рівень співпраці між МКС та національними правоохоронними органами й запевнив, що Україна робила й робитиме все необхідне як для розслідування та переслідування в межах національної юрисдикції за масові звірства, скоєні рф під час цієї війни, так і для налагодження дієвої співпраці з МКС.

За його словами, важливим є відкриття найближчим часом філії Офісу прокурора МКС у Києві, що сприятиме подальшому посиленню відповідної взаємодії.

Читайте також: Зеленський під час виступу у Гаазі: Ми всі хочемо побачити тут іншого Володимира

Зеленський окремо порушив питання важливості комплексної роботи Української держави, що здійснюється з метою створення інституційних меж для притягнення до відповідальності винних за злочин агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер, 4 травня, перебуває з офіційним візитом у Нідерландах.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-