Німеччина підтримує Україну на шляху до ЄС – посол

Німеччина підтримує Україну на шляху до ЄС – посол

Укрінформ
Україна повинна продовжувати проводити реформи, незважаючи на війну, щоб не згаяти час на шляху до вступу в Європейський Союз.

Як передає Укрінформ, про це написала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у статті для Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Україна налаштована на вступ до Європейського Союзу і має підтримку з боку своїх міжнародних партнерів, в т.ч. Німеччини, що стосується монументальної задачі з відбудови зруйнованого до стану «краще ніж було», – зазначила вона.

Посол додала, що «якщо політика передбачає правильний вибір часу, Україна не може дозволити собі чекати закінчення війни і ставити свої реформи на паузу».

«Уряд України та Верховна Рада повинні робити все необхідне для побудови ще сильнішої демократії з незалежними інституціями, які живуть та дихають верховенством права», – уточнила Фельдгузен.

Читайте також: Німецька економіка може задовольнити оборонні потреби України - посол

Вона підкреслила, що Німеччина продовжить надавати всебічну підтримку Україні.

«Наша підтримка є ґрунтовною і довгостроковою: для допомоги у захисті України та її народу, для відновлення джерел існування та реалізації соціальних проєктів, в антикорупційних реформах та децентралізації як частини процесу приєднання України до ЄС. Так довго, як це буде необхідно», – зазначила посол.

Вона також зауважила, що після російського вторгнення Німеччина кардинально змінила свою політику, вирішивши постачати Україні зброю для захисту, і сьогодні ця допомога поступається лише допомозі від США. 

Посол нагадала, що канцлер ФРН Олаф Шольц 27 лютого 2022 року виступив перед Бундестагом з уже відомими словами про Zeitenwende – епохальну зміну як у міжнародній, так і у зовнішній політиці Німеччини.

«Через три дні після жахливого повномасштабного вторгнення путіна в Україну Німеччина відмовилась від своєї попередньої багаторічної політики і оголосила, що вона постачатиме зброю Україні для захисту свободи та демократії», – сказала Фельдгузен.

Читайте також: Німецькі компанії готові долучатися до відбудови енергоінфраструктури України - Кубраков

Вона зазначила, що оскільки німців вважають не лише пунктуальними, а й ґрунтовними, деякі з рішень щодо військової підтримки зайняли певний час.

«І я дійсно розумію нетерплячість українців з приводу цього, зважаючи на екзистенційну загрозу, перед якою перебуває країна з 24 лютого 2022 року», – додала посол.

«Хоча українці можуть інколи вважати, що ми відстаємо у наданні військової підтримки, хочу з огляду на вищесказане підсумувати дві важливі речі. По-перше, Німеччина разом з Україною. Ми продемонстрували це у ключових питаннях на шляху проведення реформ у країні з часу Революції Гідності. І, по-друге, Німеччина на цьому шляху надовго», – наголосила Фельдгузен.

Як повідомлялося, Німеччина запропонувала виробити для української армії 250 тис. 155-міліметрових артилерійських снарядів, це чверть від загального обсягу боєприпасів, які Євросоюз планує виготовити для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-