У безпековій допомозі Україні не може бути жодних оборонних табу — Президент

У безпековій допомозі Україні не може бути жодних оборонних табу — Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає, що не може бути жодних обмежень на постачання Україні оборонної допомоги, у тому числі далекобійної зброї й авіації.

Про це він заявив під час спільної з президентами Чехії і Словаччини Петром Павелом і Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що один із головних висновків нашої сьогоднішньої розмови має бути висновок про те, що в безпековій допомозі Україні не може бути жодних оборонних табу. Кожне штучне оборонне обмеження для України – це лише чергова терористична можливість для російської федерації. Абсолютно справедливо надати нашим воїнам усе те, що необхідно для захисну найголовнішого – життя», - сказав Зеленський.

За його словами, це стосується, зокрема, далекобійної сучасної зброї, авіації, достатньої кількості артилерії й бронетехніки.

«Ми готуємось до контрнаступу і всі це знають. Тому деталі про наші домовленості озвучувати не буду», - додав Президент.

Читайте також: Зеленський обговорив із радником Сунака посилення оборонної підтримки України

Він наголосив, що кожна надана Україні допомога, система ППО, військовий літак, гармата, кожна одиниця бронетехніки, якими українці захищаються від російської агресії, це - врятовані життя.

Глава держави також поінформував лідерів Чехії та Словаччини про ситуацію на полі бою та перспективи, які зараз має Україна.

Читайте також: Президент Чехії - Зеленському: Наполягатиму на початку переговорів про вступ України в ЄС ще цьогоріч

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-