Президент Чехії - Зеленському: Наполягатиму на початку переговорів про вступ України в ЄС ще цьогоріч

Президент Чехії - Зеленському: Наполягатиму на початку переговорів про вступ України в ЄС ще цьогоріч

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з Президентом Чехії Петром Павелом і подякував за підтримку України з першого дня війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Інстаграмі глави Української держави. 

"Вітаю в Україні Президента Чехії Петра Павела. Дякую за цей візит, який розпочався з відвідання Бучі та Бородянки. Цінуємо підтримку Чехії, чеського уряду та всього суспільства з першого дня повномасштабного вторгнення", - сказав Зеленський.

Відео: Телеграм-канал Президента України

Петр Павел під час зустрічі із Володимиром Зеленським запевнив, що наполягатиме на початку переговорів про вступ України в ЄС ще цього року.

«Для нас членство України в ЄС і НАТО – питання не "якщо", а "коли". Я запевнив Президента Зеленського, що Чехія буде голосом, який нагадуватиме усім і скрізь, що Україна заслуговує бути повноправним членом родини демократичних країн. Я наполягатиму на тому, щоби переговори з ЄС про вступ розпочалися до кінця року», - написав у Президент Чехії Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули Президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з президентами Словаччини і Чехії

Чеська Республіка цьогоріч виділить 22 млн крон (понад $1 млн) на навчання в країні 20-25 студентів Національного авіаційного університету.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-