Україна очікує у липні відповіді, коли зможе стати членом НАТО - Шмигаль

Україна очікує у липні відповіді, коли зможе стати членом НАТО - Шмигаль

Укрінформ
Україна очікує на липневому саміті НАТО у Вільнюсі отримати відповідь на запитання про те, коли таки зможе стати членом Альянсу.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції у Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переконаний, що вступ України в НАТО стане надбанням для НАТО. Ми очікуємо від саміту, звісно, конкретики від наших партнерів та сподіваємося, що отримаємо відповіді на запитання про те, коли ж Україна стане членом НАТО. Звісно, ми просимо про підтримку Італію, Іспанію і всіх наших партнерів, всіх, хто підтримує Україну сьогодні у нашій боротьбі», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна отримала від країн-союзників понад 98% обіцяної бойової техніки – генсек НАТО

Він наголосив на тому, що українська армія вже воює за стандартами НАТО та зброєю Альянсу.

Водночас глава уряду відповів на запитання журналістів про те, що готова Україна розглядати нині «мирний план» Китаю. Він зазначив, що наша держава має свою формулу миру. Її вже оприлюднив Президент Володимир Зеленський.

«Ми чітко розуміємо наш шлях до миру – це звільнення України у кордонах 1991 року. Надання гарантій Україні від міжнародної спільноти, гарантії безпеки. Лише в цьому випадку ми будемо впевнені в тривалому стабільному мирі на європейському континенті», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль попросив Папу Римського про допомогу у поверненні депортованих росією дітей

Під час саміту G20 Володимир Зеленський проголосив мирний план з 10 пунктів, який має зупинити російську агресію. Він передбачає координацію міжнародних зусиль задля встановлення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки. Одним з ключових положень плану є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України, провів зустріч з президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки та головами палат італійського парламенту. Папа Римський Франциск прийняв Шмигаля 27 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-