Україна отримала від країн-союзників понад 98% обіцяної бойової техніки – генсек НАТО

Україна отримала від країн-союзників понад 98% обіцяної бойової техніки – генсек НАТО

Укрінформ
Союзники по НАТО та країни-партнери в рамках Контактної групи з оборони України під егідою США виконали вже понад 98% зобов’язань щодо постачання Україні бойової техніки та обладнання, що дозволить Україні продовжувати зусилля із звільнення територій, що тимчасово окуповані російськими загарбниками.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Люксембургу Ксав'є Бетелем заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усього через Контактну групу під проводом США союзники по Альянсу та партнери надали Україні безпрецедентну допомогу. Понад 98% бойових машин, які були обіцяні Україні, вже доставлені. Це означає – більш як 1550 броньованих машин, 230 танків, та інше обладнання, включаючи велику кількість боєприпасів. Усього ми провели тренування та оснастили більше 9-ти механізованих українських бригад. Це надасть Україні сильну позицію, щоб продовжувати повертати окуповані території», – наголосив керівник Альянсу.

Читайте також: Агресивна поведінка росії має бути зупинена раз і назавжди – Столтенберг

Він зауважив, що під час Вільнюського саміту НАТО у липні 2023 року має намір наростити підтримку України шляхом представлення багаторічної програми допомоги.

«Ми також будемо продовжувати зміцнення (політики – ред.) стримування та оборони Альянсу та розподіляти пов’язані з цим навантаження. У більш небезпечному світі ми маємо інвестувати більше та краще у нашу оборону», – додав Столтенберг.

Читайте також: Кулеба обговорив з італійським колегою шлях України до ЄС і НАТО

Як повідомлялося, з початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року НАТО та союзники по Альянсу надають Україні суттєву політичну, економічну та військову допомогу. Постачання техніки та озброєння координується в форматі «Рамштайн» – координаційної групи з оборони України під егідою США, в якій беруть участь більше 50-ти країн, включаючи союзників по НАТО та країн-партнерів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-