Агресивна поведінка росії має бути зупинена раз і назавжди – Столтенберг

Агресивна поведінка росії має бути зупинена раз і назавжди – Столтенберг

Укрінформ
Ніхто не знає, коли завершиться російська агресивна війна росії проти України, але є очевидним, що цій агресивній тенденції в поведінці росії має бути покладений край, раз і назавжди.

Таке переконання в брюссельській штаб-квартирі НАТО під час спільної заяви для преси з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми також будемо говорити про агресивну війну росії та про важливість підтримки України. Минулого тижня я був у Києві, і моє послання до Президента Зеленського було дуже чітким: НАТО стоятиме поряд з Україною так довго, як це буде необхідним. Ми не знаємо, коли ця війна закінчиться, але ми знаємо, що російська агресія – це токсична тенденція у поведінці, яка має бути зупинена раз і назавжди», – заявив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг наголосив на необхідності припинити патерн агресії путіна

Він зазначив, що Грузія та народ Грузії розуміють це дуже добре.

«Україна дотримується свого права на самооборону, відповідно до Хартії ООН. Я очікую, що всі партнери НАТО будуть підтримувати цю мету», – додав керівник Альянсу.

Столтенберг привітав євроатлантичні прагнення Грузії, та зауважив, що на цьому шляху Грузія може розраховувати на політичну та практичну підтримку союзників. Він окремо відзначив зусилля країни у впровадженні реформ та дотриманні демократичних стандартів.

«Я вітаю рішення відкликати законопроєкт про «закордонний вплив», що був несумісним з євроатлантичними цінностями та із захистом фундаментальних свобод. Народ Грузії чітко висловився: вони хочуть жити в демократичній та заможній країні, інтегрованій в євроатлантичний простір. НАТО буде продовжувати бути вашим партнером, поки ви працюєте над виконанням цього прагнення», – зауважив генеральний секретар Альянсу.

Читайте також: Орбан емоційно відреагував на заяву Столтенберга про майбутнє членство України в НАТО

Як повідомлялося, парламент Грузії 7 березня у прискореному режимі затвердив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», який вважається подібним до російського репресивного закону про «іноагентів». Таке рішення законодавців викликало масштабні протести під будівлею грузинського парламенту, внаслідок чого були затримані 133 особи. Зрештою, керівна партія «Грузинська мрія» та рух «Сила народу» вирішили відкликати з парламенту Грузії цей законопроєкт.

При цьому влада Грузії продовжує утримувати за ґратами важко хворого колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, звільнення якого значна кількість європейських політиків вважає передумовою будь-яких подальших рухів Грузії у демократичному розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-