Україна в ООН: путінський режим від самого початку перетворював інформацію на зброю

Україна в ООН: путінський режим від самого початку перетворював інформацію на зброю

Укрінформ
Перетворення інформації на зброю було цілеспрямованою стратегією путінського режиму від самого початку його існування.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це на сесії Комітету з інформації ООН заявив радник Постпредства України при цій організації Сергій Дворник.

«Перетворення інформації на зброю та використання її з агресивною метою було цілеспрямованою стратегією путінського режиму від самого початку його існування. Почавши зі знищення незалежних ЗМІ та вбивств незалежних журналістів, кремль створив інформаційну бульбашку з паралельною реальністю для мільйонів росіян», – констатував дипломат.

За словами Дворника, російське суспільство зрештою піддалося антиукраїнським фейкам, якими насичувалося протягом двох десятиліть.

Як приклад він навів поширені в соцмережах відеокадри убивства українського військовополоненого за слова «Слава Україні!», під якими росіяни писали коментарі на кшталт: «Чудово, але треба більше».

Дворник порівняв методи російської пропаганди з тими, до яких вдавалися нацисти.

«Щоб зробити свій народ готовим убивати й руйнувати, потрібно поєднати дегуманізацію обраної цілі з іншими почуттями, включаючи… вищість власної нації та віру у свого лідера», – зауважив він.

Читайте також: Україна на Радбезі ООН: Ненависть рф слугувала «спусковим гачком» для вторгнення

Дипломат також зреагував на наративи, озвучені на сесії Комітету з інформації російською пропагандисткою, речницею мзс рф марією захаровою, яка скористалася можливістю прибути до Нью-Йорка у складі делегації на чолі з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим.

«У той час, як росія запускає своїх військових і найманців, ракети і безпілотники, бойові літаки і реактивні системи залпового вогню в Україну, щоб убивати українців і руйнувати українські міста, вона теж запустила в ООН кілька фейкових установок від російського мзс – так само, щоб убивати й руйнувати. Убивати правду» – сказав він.

Відповідаючи на фейкові закиди від захарової щодо вбивства російського пропагандиста, який свого часу був засуджений за пограбування банку, максима фоміна (татарського), Дворник зазначив, що «Україна не вдається і не буде вдаватися до терору – це прерогатива росії».

«Його проблема полягала в тому, що після того, як росіяни відступили з Херсона, він став надзвичайно критично ставитися до російського військового командування», – нагадав Дворник.

Дипломат розповів, що Інститут масової інформації зафіксував майже 500 злочинів проти ЗМІ та журналістів, скоєних росією за 13 місяців повномасштабного вторгнення в Україну. 52 працівники ЗМІ були вбиті, у тому числі восьмеро журналістів під час виконання своїх професійних обов'язків. 14 – зникли безвісти, 21 – був викрадений російськими військами, 17 – отримали поранення.

Читайте також: Справжні причини війни, або як працює роспропаганда: у Києві відрили інтерактивну виставку

«Водночас російські так звані «журналісти» були серед тих, хто розпалював ненависть до українців. Тепер вони прославляють окупаційну армію і виправдовують її злочини в Україні», – наголосив він, нагадавши, що Нюрнберзький трибунал переслідував не лише нацистське політичне й військове керівництво, а й дипломатів і пропагандистів.

«Рекомендую московським спадкоємцям Третього Рейху пам'ятати про цей історичний факт», – резюмував радник Постпредства України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок захарова виступила на сесії Комітету ООН з інформації.

У квітні росія головує в Раді Безпеки ООН. У понеділок під головування лаврова відбулося засідання РБ на тему «Ефективна багатосторонність через захист принципів Статуту ООН». У вівторок він провів засідання РБ з проблем Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-