лаврова визнають злочинцем, і його головування в Радбезі ООН виглядатиме дивно - Подоляк

лаврова визнають злочинцем, і його головування в Радбезі ООН виглядатиме дивно - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав дивною ситуацію з головуванням міністра закордонних справ росії сергія лаврова у Радбезі ООН, висловивши впевненість, що спецтрибунал визнає його причетність до розв’язаної росією війни проти України.

Про це Подоляк сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Безумовно, цей суб'єкт буде визнаний винним у рамках спеціального трибуналу, і після цього ми будемо говорити, що злочинець лавров проводив засідання Радбезу з безпеки в рамках ООН. Ви розумієте, як це буде виглядати у підручниках - про оцю каденцію пана Гутерреша і цю каденцію ООН як такої?», - зазначив Подоляк.

Він також прокоментував закиди лаврова на адресу Заходу у нібито бажанні змінити Статут ООН проти волі решти світу.

«росія в ООН – це класичний Орвелл. Це абсурдно в повному сенсі цього слова, і це добре, тому що ООН пришвидшено обнуляє свою репутацію. Не можна мати інституцію, в уставі якої чітко написано, що росія все порушила, що росія має як мінімум призупинити членство, не те, що в Радбезі, а взагалі в ООН. Я вже не кажу про те, чому росія взагалі перебуває в ООН , бо це незаконна процедура 1991 року», - додав радник керівника ОП.

Читайте також: Бербок бойкотувала «брехливе шоу» лаврова на Радбезі ООН

На його думку, нині вже немає сенсу говорити про те, що відбувається в ООН, адже ця інституція не виконує свої функціональні обов'язки.

Як повідомлялося, у понеділок у РБ ООН під головуванням лаврова пройшло засідання «Ефективна багатосторонність через захист принципів Статуту ООН». лавров представив позицію росії так, ніби вона захищає багатосторонні відносини й принципи Статуту ООН. При цьому він звинуватив Захід у нібито бажанні змінити Статут ООН як основу міжнародного порядку проти волі решти світу.

Читайте також: Постпред США при ООН нагадала лаврову головні принципи Статуту Організації

Своєю чергою генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на цьому засіданні засудив руйнування, спричинені нападом рф на Україну. Незаконне вторгнення росії спричинило «масові страждання та спустошення для України», заявив Гутерреш у присутності лаврова.

Це засідання стало кульмінацією місячного головування росії в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-