Вашингтон підтвердив підтримку членства України в НАТО

Вашингтон підтвердив підтримку членства України в НАТО

Укрінформ
Для набуття членства в НАТО Україна має насамперед провести прямі обговорення про це з Північноатлантичним альянсом. Сполучені Штати це підтримують. Однак зараз вся увага союзників зосереджена на допомозі ЗСУ відбити російську агресію.

Так прокоментував позицію США щодо перспектив членства України в НАТО координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власкор Укрінформу.

«Ми віримо в політику відкритих дверей НАТО. Ми також вважаємо, що членство в НАТО має бути предметом обговорення між країною й Альянсом. І ми точно не стали б заважати цим переговорам»,- підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: Президент Литви: Треба знайти механізми швидкої інтеграції України в НАТО

Він також зауважив, що зараз США і союзники сфокусовані на тому, щоби забезпечити для України можливості для захисту від дуже кривавого й жорстокого вторгнення рф, а також потенційних нових вторгнень. У цьому зв’язку Кірбі нагадав, що росія порушила територіальну цілісність України ще в 2014 році.

«Це має бути в центрі уваги зараз – допомога Україні в досягненні успіху на полі бою, щоби вони могли досягти успіху й за столом переговорів», - підкреслив представник адміністрації США.

Читайте також: У МЗС відреагували на угорські заяви про «дозвіл росії» для вступу України у НАТО

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту минулого тижня до Києва заявив, що всі країни-члени Альянсу погоджуються з тим, що майбутнє України – в Північноатлантичному альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-