Президент Литви: Треба знайти механізми швидкої інтеграції України в НАТО

Президент Литви: Треба знайти механізми швидкої інтеграції України в НАТО

Укрінформ
Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі литовський президент Гітанас Науседа заявив, що необхідно знайти конкретні механізми, які б дозволили Україні швидко інтегруватися у простір Альянсу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Замість того, щоб повторювати заїжджені фрази про відчинені двері НАТО, нам потрібно знайти більш конкретні механізми для швидкої інтеграції України до простору НАТО після закінчення війни», - сказав Науседа журналістам.

На його думку, також необхідно відмовитись від мислення, що майбутнє членство України в НАТО є тягарем для Альянсу. Науседа підкреслив, що «українська армія, яка пройшла хрещення на полі бою і має такий багатий досвід, як жодна інша армія європейської країни», посилить НАТО.

Тому дуже важливо, щоб у саміті НАТО у Вільнюсі цього літа взяв участь і глава України Володимир Зеленський. «Я думаю, що на користь усіх нас, щоб президент Зеленський брав участь у наших дискусіях. Значна частина дискусій буде присвячена і безпосередньо пов'язана з Україною», - підкреслив глава Литви.

Читайте також: Стефанчук закликав Іспанію посприяти вступу України до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві заявив, що усі члени НАТО погоджуються з тим, що майбутнє України в Альянсі, але зараз головна мета полягає в тому, щоб забезпечити перемогу України.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Фото: DELFI / Andrius Ufartas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-