Спікер ВР закликав голів парламентів ЄС підтримати українську формулу миру

Спікер ВР закликав голів парламентів ЄС підтримати українську формулу миру

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав голів парламентів Європейського Союзу підтримати українську формулу миру.

З таким закликом він виступив під час Конференції спікерів парламентів країн-членів Європейською Союзу в Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Війна щоденно забирає життя українців, руйнує їхні оселі, позбавляє нас життєво необхідної інфраструктури", - зазначив Стефанчук.

Голова ВР подякував за безпрецедентну допомогу Європейському Союзу.

"Ті фінансові, логістичні, правові рішення, які були ухвалені задля допомоги Україні, є, без перебільшення, життєдайними. Ми вдячні і завжди пам’ятатимемо про це", - додав він.

Читайте також: Стефанчук запросив відвідати Україну всіх, хто досі сумнівається в необхідності трибуналу для рф

Стефанчук зауважив, що навіть в умовах війни Україна мріє про мир, про повернення до спокійного життя і відбудову звільнених від ворога територій.

"Саме з цією метою Президент України Володимир Зеленський запропонував світу формулу миру, яку я прошу вас і очолювані вами парламенти підтримати як у цілому, так і окремі її сегменти", - звернувся спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук закликав голів парламентів країн ЄС визнати Голодомор геноцидом

Він наголосив, що спільними зусиллями розвиток цієї ініціативи парламентами може суттєво скоротити шлях до припинення війни і встановлення справедливого миру.

Як повідомлялося, мирний план, запропонований Президентом Володимиром Зеленським, містить пропозицію щодо укладення так званого Київського компакту - угоди, що передбачає міжнародні гарантії безпеки та зобов’язання із забезпечення обороноздатності України на рівні, що є достатнім для стримування та для оборони від російської агресії у майбутньому.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-