Стефанчук запросив відвідати Україну всіх, хто досі сумнівається в необхідності трибуналу для рф

Стефанчук запросив відвідати Україну всіх, хто досі сумнівається в необхідності трибуналу для рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук запросив відвідати Україну всіх іноземців, які досі сумніваються в необхідності створення спеціального міжнародного трибуналу для російської федерації.

Відповідне запрошення він висловив під час виступу на Конференції голів парламентів країн Європейського Союзу в Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що російській федерації не вдалося зламати дух українців попри цілеспрямовані обстріли й бомбардування житлових районів, лікарень, шкіл, церков, гуманітарних коридорів, об’єктів критичної інфраструктури. На переконання спікера українського парламенту, лише боротьба та перемога України захистять від тотального геноциду, а також забезпечать справедливість і відповідальність за всі скоєні росією злочини.

"Відповідальність для всіх винних. Відповідальність від солдата до найвищого керівництва країни-агресора. Спеціальний міжнародний трибунал — ось що закладе фундамент для притягнення вищого політичного та військового керівництва росії до відповідальності за розв’язання війни. Тих, хто ще вагається щодо необхідності ухвалення такого рішення, запрошую приїхати в Україну, поговорити з українцями, які втратили найдорожчих, походити руїнами, відвідати могили українських героїв, на власні очі переконатися що таке "рускій мір", що таке братерство по-російськи", – підкреслив Стефанчук.

Він наголосив, що лише незворотність покарання унеможливить повторення злочинів у майбутньому.

Читайте також: Україна очікує на позитивне рішення партнерів щодо надання бойових літаків – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: ВР/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-