В Офісі Президента відреагували на статті в західних ЗМІ про плани «ударів» по москві

В Офісі Президента відреагували на статті в західних ЗМІ про плани «ударів» по москві

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наполягає, що повідомлення західних ЗМІ про нібито плани України завдати ударів по москві у річницю повномасштабного вторгнення формують суспільну думку на Заході про інфантильність та імпульсивність дій України, якій небезпечно давати серйозну зброю.

Натомість українцям необхідні далекобійні ракети і авіація для знищення російської логістики на тимчасово окупованих територіях та різні види авіації, заявив він у Твіттері, передає Укрінформ.

«Вчергове бачимо дивну медіасенсацію… «На річницю війни Україна планувала завдати удари по москві всім, що в неї є, але партнери відмовили», – конспірологічно повідомляють поважні американські ЗМІ. Звісно, без деталей та без логіки. І тому одразу одне просте питання. А навіщо нам потрібно було б це робити? Щоб що? Яку задачу вирішила б така одноразова акція? Змінила хід війни? Змусила б росіян втікати? Скасувала б потребу у зброї? Так-от, подібні публікації з обовʼязковим посиланням на «анонімні джерела» виконують лише одну катастрофічну функцію: формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною та імпульсивною країною, якій дорослим людям небезпечно довіряти серйозну зброю. Свідомо чи несвідомо це робиться – інше питання», - підкреслив Подоляк.

У той же час він пояснив, що бачення України зовсім інакше.

Читайте також: Подоляк про заяву посла Китаю у Франції: Дивно чути абсурдну версію «історії Криму»

«Ми підходимо до війни із залізною математичною логікою: нам потрібні далекобійні ракети для знищення російської логістики на окупованих територіях та різні види авіації для захисту неба і знищення російських фортифікаційних споруд. Це є головними складовими успішних контрнаступальних операцій та мінімізації втрат. Може, годі грати у відмовки та підкилимну realpolitik, поки йде війна та гинуть люди?», - наголосив радник очільника ОП.

Раніше у ЗМІ з посиланням на видання The Washington Post з’явилася інформація, що українська розвідка нібито планувала масовані удари по москві в річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого, але відмовилась від цього на прохання США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-