Костін обговорив з нью-йоркськими членами Group of Friends координацію зусиль для протидії рф

Костін обговорив з нью-йоркськими членами Group of Friends координацію зусиль для протидії рф

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін і нью-йоркські члени Group of Friends of Accountability after the Aggression Against Ukraine під час зустрічі обговорили координацію зусиль для протидії російському агресору.  

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За словами Костіна, “від України до Австралії злочинний режим рф є загрозою для всього цивілізованого світу”.

“Радий бачити, що друзі України об'єднують зусилля аби зупинити росію та притягнути до відповідальності причетних до міжнародних злочинів. Складно переоцінити значення підтримки в ООН для відновлення справедливості та миру”, - зазначив Костін.

Group of Friends of Accountability after the aggression against Ukraine (Група друзів) — це неформальний форум держав, який має на меті забезпечити відповідальність за міжнародні злочини, скоєні внаслідок російської агресії проти України.

Група була заснована в березні 2022 року і базується у Нью-Йорку та Женеві.

Читайте також: На противагу злочинам рф треба створити мережу всеосяжної відповідальності за них - Костін

Її цілі включають: обмін інформацією між державами та відповідними міжнародними організаціями, інститутами та громадянським суспільством для вдосконалення механізмів правосуддя; залучення невеликих держав, які високою мірою зацікавлені у дотриманні принципів верховенства права.

Як повідомляв Укрінформ, за даними генпрокурора України, станом на сьогодні офіційно зареєстровано близько 80 тисяч воєнних злочинів росіян, вчинених на території України.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-