На противагу злочинам рф треба створити мережу всеосяжної відповідальності за них - Костін

На противагу злочинам рф треба створити мережу всеосяжної відповідальності за них - Костін

Відео
Укрінформ
рф скоїла проти України колосальну кількість міжнародних злочинів, що потребує розбудови мережі всеосяжної відповідальності за такі злочини.

Як передає Укрінформ, про це зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін під час виступу в Інституті Хадсона, повідомляє у Телеграмі пресслужба ОГП.

«росія скоїла колосальну кількість міжнародних злочинів проти України. Всі вони почалися зі злочину агресії – злочину верхівки», - наголосив Костін під час обговорення розбудови мережі всеосяжної відповідальності за такі злочини.

За словами генпрокурора, ця мережа включає українські національні розслідування, Міжнародний кримінальний суд, JIT, національні розслідування 20 країн, санкції, арешт і конфіскацію російських активів, міжнародний механізм компенсацій створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії.

Читайте також: Мін'юст США активно розслідує російські злочини проти України - заступниця генпрокурора

Костін наголосив, що лише всеосяжний, цілісний та інтегрований підхід до цих механізмів забезпечить відновлення справедливості та дозволить не допустити повторення злочинів рф, що є необхідною умовою для відновлення й підтримання миру та безпеки в Україні, Європі та світі.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін зустрівся з представниками KleptoCapture Мін’юсту США та обговорив подальшу роботу з розшуку російських активів та розслідування випадків міжнародного відмивання грошей.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-