Зеленський розповів мексиканським конгресменам про лицемірство росії

Зеленський розповів мексиканським конгресменам про лицемірство росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що росія розповідає, ніби хоче миру, хоча російські вбивці досі залишаються на українській землі й щодня забирають життя українців.

Про це він сказав у виступі перед Генеральним конгресом Мексики, передає Укрінформ.

“Я хочу бути зараз із вами абсолютно відвертим. Світ, на жаль, ще наповнений лицемірством. росія розповідає, ніби вона хоче миру, хоча це російські вбивці досі залишаються на нашій землі й щодня забирають життя наших людей…”, - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він додав, що різні великі корпорації, транснаціональні бізнеси досі хочуть заробляти мільярди на торгівлі з росією. “І тому, окрім пропаганди, яку поширює сама росія, інформаційний простір наповнюється ще й штучними сумнівами щодо того, а чи варто боротися проти того зла, що його несе ця держава”, - зауважив Президент.

“Є деякі лідери, які не були в Україні за час цієї війни та не бачили, що принесла сюди російська агресія й чому важливо захищати життя, але просто заради якогось популізму щось говорять про те, ніби це Україна не готова йти до миру… Намагаються залучити й ваших лідерів до цього руйнівного бачення ситуації”, - сказав Зеленський.

Також Президент зазначив, що російська армія зруйнувала в Україні 256 церков.

"Чи можете ви уявити свідомий удар по церкві напередодні Великодня? Удар з артилерії? Але для російських окупантів в Україні це не є чимось особливим. Вони зруйнували на нашій землі 256 церков", – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський запросив Мексику долучитися до реалізації української формули миру

Він додав, що російськими обстрілами в Україні зруйновано тисячі багатоповерхівок, десятки тисяч приватних будинків.

"Спалені окупантом вщент села й міста – десятки таких сіл і міст – це те, що переживає Україна. Мексика захищає мирне співжиття народів і прагне стабільності для кожної нації, прагне безпеки. І тому, я впевнений, ваші люди зрозуміють нас і зрозуміють Україну", – додав глава Української держави.

Як повідомлялося, раніше заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник закликав Мексику відмовитись від нейтральної позиції та підтримати Україну у розв`язаній росією війні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-