У МЗС закликали Мексику відмовитися від нейтральної позиції та підтримати Україну

У МЗС закликали Мексику відмовитися від нейтральної позиції та підтримати Україну

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник закликав Мексику відмовитись від нейтральної позиції та підтримати Україну у розв`язаній росією війні.

Про це він сказав в інтерв`ю CNN, передає Укрінформ.

«Ця країна (Мексика – ред.) залишається більш-менш нейтральною. Нам потрібна буде додаткова підтримка. Я зараз говорю принаймні про військову допомогу. Ми сподіваємося, що мексиканське суспільство, мексиканський народ і, перш за все, уряд цієї країни повільно змінять дискурс... нам потрібна додаткова підтримка», - наголосив Мельник.

Телеканал зазначає, що хоча раніше президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав до мирного врегулювання конфлікту, він також заявив, що його країна залишиться нейтральною і не запроваджуватиме економічні санкції проти росії.

Читайте також: Уряд схвалив проєкт угоди з Мексикою про взаємну адміністративну допомогу в митних справах

Також Мельник закликав Мексику надати гуманітарну, медичну та економічну підтримку Україні.

«Спрямуйте лікарів в Україну, надішліть кілька мобільних госпіталів, покажіть свій прапор. Цю допомогу українці запам’ятають назавжди», – наголосив він.

За словами заступника глави МЗС, будь-яка підтримка України з боку Мексики була б суттєвою з огляду на регіональне лідерство країни в Латинській Америці.

«Ми очікуємо лідерської позиції цієї країни», – сказав Мельник.

Читайте також: Нейтралітет не є варіантом: Німеччина закликала країни дати боєприпаси для «Гепардів»

Він також підкреслив, що прохання України про допомогу від Мексики є «виправданим очікуванням», з огляду на історію Мексики з колоніалізмом. Він додав, що війна росії проти України – це «сучасна колоніальна війна».

Як повідомлялося, Мексика пропонувала створити в ООН «комітет для діалогу та миру» в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-