США координуватимуть із Південною Кореєю додаткову допомогу Україні – Держдеп

США координуватимуть із Південною Кореєю додаткову допомогу Україні – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати продовжуватимуть тісно координувати з Південною Кореєю роботу зі збільшення допомоги Україні для захисту від російської агресії.

Про це в коментарі Reuters заявили в офісі речника Державного департаменту США, передає Укрінформ. 

«Південна Корея залишається непохитним партнером у захисті права України на територіальний суверенітет проти російської агресії з перших днів повномасштабного вторгнення», - йдеться у відповіді Держдепартаменту з приводу заяв президента Південної Кореї Юн Сук Йоля про можливість надання Україні військової допомоги.

«Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з нашим союзником у питанні додаткової підтримки України», - додали в американському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Президент Південної Кореї назвав умови надання Україні озброєння

Ключовий союзник Сполучених Штатів і головний виробник артилерійських боєприпасів, Південна Корея досі намагалась уникати конфронтації з росією через південнокорейські компанії, що працюють в рф, і вплив москви на Північну Корею, незважаючи на посилення тиску на Сеул з боку західних країн стосовно постачання зброї Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в офісі президента Південної Кореї заявили, що будь-яке рішення про надання летальної допомоги Україні для захисту від агресії росії залежатиме від дій москви.

Фото: ua.depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-