Позиція Бразилії щодо війни рф проти України не відповідає нейтралітету – Білий дім

Позиція Бразилії щодо війни рф проти України не відповідає нейтралітету – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати назвали позицію міністра закордонних справ Бразилії Мауери Віейри щодо війни рф, розв’язаної проти України, а також ролі США і Європи в протистоянні російській агресії, такою, що не відповідає тону нейтральної держави.

Про це заявила в вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нас вразив тон учорашньої пресконференції міністра закордонних справ (Бразилії – ред.), який не відповідав тону нейтралітету й натякав на те, що Сполучені Штати і Європа не зацікавлені в мирі або те, що ми розділяємо відповідальність за війну. І ми вважаємо, по-правді, що це явно невірна позиція», - зауважила представниця адміністрації.

Читайте також: Штати звинуватили Бразилію у повторенні російської пропаганди

Вона підкреслила, що Сполучені Штати прагнуть, аби війна за вибором путіна закінчилася, та підтримують заклик президента Зеленського про справедливий і міцний мир на основі Статуту ООН, а також принципів суверенітету й територіальної цілісності. Речниця Білого дому також наголосила, що Америка і Євросоюз активно закликали путіна утриматися від повномасштабної агресії, принаймні з середини 2021 року, і докладали відповідних зусиль після початку цієї війни.

«На жаль, росія не виявила зацікавленості у припиненні свого неспровокованого вторгнення»,- підкреслила Жан-П’єр.

Читайте також: МЗС запрошує президента Бразилії до України для розуміння сутності російської агресії

Вона наголосила, що США продовжать працювати із союзниками й партнерами, «щоб допомогти Україні захиститися від російської агресії».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва звинуватив США в «заохоченні війни в Україні». Білий дім відповів тим, що офіційна Бразиліа таким чином повторює російську й китайську пропаганду. Після цього глава МЗС Бразилії Мауеро Віейра під час пресконференції заявив, що не згоден із позицією офіційного Вашингтона.

Читайте також: Клімкін порівняв ідею президента Бразилії про «посередництво нейтральних країн» з мінним полем

У МЗС України назвали підхід президента Бразилії Лули да Сілви таким, що не відповідає реальному стану речей, та запросили його відвідати Україну, щоб зрозуміти справжню сутність російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-