МЗС запрошує президента Бразилії до України для розуміння сутності російської агресії

МЗС запрошує президента Бразилії до України для розуміння сутності російської агресії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вважає, що підхід президента Бразилії Лули да Сілви не відповідає реальному стану речей, та запрошує його відвідати Україну, щоб зрозуміти справжню сутність російської агресії.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Україна із зацікавленістю спостерігає за зусиллями президента Бразилії з пошуку рішення для припинення війни. Водночас не відповідає реальному стану речей підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, а країни, які допомагають Україні захиститися від смертоносної агресії, звинувачуються в заохоченні війни», - зазначив він.

Читайте також: У Бразилії лаврова зустріли з плакатами «Гаага чекає на тебе» та «росія – вбивця»

Дипломат підкреслив, що Україну не потрібно ні в чому переконувати, адже загарбницька війна ведеться на українській землі і завдає невимовних страждань та руйнувань.

«Ми більш ніж будь-хто в світі прагнемо завершення російської агресії на основі Формули миру, запропонованої Президентом Зеленським», - констатував Ніколенко.

Речник МЗС підтвердив запрошення да Сілві відвідати Україну, аби зрозуміти справжні причини та сутність російської агресії та її наслідки для глобальної безпеки.

Читайте також: Штати звинуватили Бразилію у повторенні російської пропаганди

Як повідомлялося, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив 16 квітня, що хоче разом з Китаєм та ОАЕ виступити посередником для досягнення миру в агресивній війні росії проти України.

Раніше Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну. У Міністерстві закордонних справ відповіли на це, що Україна не торгує своїми територіями і не вбачає жодної причини поступатися хоча б сантиметром української землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-