Нерішуча підтримка України заведе у глухий кут на полі бою - глава Мюнхенської конференції

Нерішуча підтримка України заведе у глухий кут на полі бою - глава Мюнхенської конференції

Укрінформ
Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген разом з чотирма іншими колишніми радниками з питань безпеки зі США, Великої Британії, Франції та Італії закликали Захід докласти більше зусиль, щоб допомогти Україні відбити агресію росії.

Про це вони написали в гостьовій статті для німецького видання Tagesspiegel, передає Укрінформ.

Ексрадник із зовнішньополітичних питань канцлера ФРН Ангели Меркель і його колеги попереджають, що простих заяв про непохитну підтримку України недостатньо.

«Нинішній рівень поступової та нерішучої військової підтримки призведе лише до глухого кута на полі бою… Ми повинні всіма силами допомогти Україні», - переконані автори статті.

Вони зазначили, що президент рф володимир путін неправильно оцінив ситуацію перед тим, як розпочати вторгнення в Україну торік. Він, зокрема, вірив, що його армія сильна, Китай стоїть на його боці на всі 100 відсотків, Україна слабка, а Захід розділений. Тепер, як йдеться у статті, єдина надія кремлівського очільника полягає в тому, що його рішучість сильніша, ніж у його супротивників, і він зможе виграти війну на виснаження.

Читайте також: В уряді ФРН не погоджуються зі словами віцеканцлера про повільну військову допомогу Україні

«Ми знову повинні довести, що він не правий», - закликали аналітики. Вони підкреслили, що коаліція держав, які нині підтримують Україну, зробила вражаючі кроки, але зараз «не час для самовдоволення», бо треба забезпечити Україну зброєю та боєприпасами, необхідними для рішучої відсічі російській загарбницькій війні.

Окрім Гойсгена, під статтею «Як перемогти путіна: свобода має бути озброєна краще, ніж тиранія» підписалися французький воєначальник Стефан Абріаль, американський професор Джім Джоунс, британський дипломат Саймон МакДональд, італійський дипломат і зовнішньополітичний радник експрезидента Італії Стефано Стефаніні.

Читайте також: Гойсген сподівається на участь Зеленського в Мюнхенській конференції у мирному 2024 році

Керівник Офісу Президента висловив вдячність главі Мюнхенської безпекової конференції Крістофу Гойсгену за підтримку України і заклик до партнерів докласти більше зусиль, щоб захистити український народ від російської агресії.

"Вдячний главі Мюнхенської безпекової конференції Крістофу Гойсгену за підтримку України та заклик докласти більше зусиль, щоб допомогти Україні захиститися від російської агресії. Підтримка України – підтримка безпеки Європи", - зазначив керівник ОП у Твіттері. 

Як повідомляв Укрінформ, голова Мюнхенської безпекової конференції Гойсген виступає проти «червоних ліній» у питанні постачання Україні винищувачів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-